Psikoterapi

Zihinsel ve duygusal sorunları olan kişilerle, zihinsel ve duygusal bağlantı kurularak yürütülen tedavi etme bilim ve sanatı olan “PSİKOTERAPİ”, kişilerin ruhsal yaşamlarında duygusal ve davranışsal sorunlarının çözülmesini, ruh sağlıklarının geliştirilmesini ve korunmasını amaçlar.

Genel anlamda sağlık, bedensel ve ruhsal iyilik hali olarak tanımlanmaktadır. Ruhsal sorunlarımızın da fiziksel sorunlarımız gibi çözülmeye ihtiyacı vardır. “Ruh sağlığı” insanın duygu, düşünce ve davranışlarının bir bütünlük içinde bulunduğu, kendisi ve diğer insanlarla uyum ve denge içinde olduğu iyilik halidir.

Zihinsel ve duygusal sorunları olan kişilerle, zihinsel ve duygusal bağlantı kurularak yürütülen tedavi etme bilim ve sanatıdır.
Evlilik terapisi, evli veya nişanlı çiftlere ilişkilerindeki sorunları çözmek, iletişimi güçlendirmek ve ilişkilerini geliştirmek için sağlanan bir terapi türüdür.
Kişilerin duygusal sorunlarını ve kalıplarını anlamak, değiştirmek ve daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak için kullanılan bilişsel ve psikodinamik bir terapi yaklaşımıdır.
Bireylerin cinsel işlev sorunları, cinsel kimlik, cinsel doyum ve ilişkiyle ilgili cinsel sorunlar gibi konularda cinsel sağlıklarını iyileştirmelerine yardımcı olan bir terapi türüdür.
Bilinçli farkındalık veya şimdiki anın bilincidir. Terapilerle dikkat kasıtlı bir şekilde mevcut anın deneyimlerine yönlendirilir.
Bireylerin, çiftlerin veya ailelerin mevcut sorunlarına odaklanmak yerine, hedeflenen gelecekteki çözümleri aramaya yönelik bir terapi yaklaşımıdır.

Ruh sağlığı yerinde olan kişinin belli başlı özellikleri nelerdir?

  • Kendini olumlu ve olumsuz tüm yönleriyle kabul eder, kendinden memnundur.
  • Nedeni belli olmayan kuşku, kaygı ve korkular hissetmez
  • Karşılaştığı zorluklarla baş etme, sorunların üstesinden gelme gücüne sahiptir.
  • İnsanlarla iletişimi ve ilişkileri sorunsuzdur.
  • Yaşadığı toplumla uyumlu davranış ve tutumlar sergiler.
  • Toplumsal rollerini yerine getirmede istekli ve başarılıdır.
  • Kararlarını kendi alır ve uygular.
  • Söylediklerinin ve yaptıklarının sorumluluğunu üstlenir.
  • Geleceğine umutla bakar,hedefleri ve bu hedeflere ulaşmak için çabası vardır.
  • Sağlıklı ve mutlu bir partner ilişkisi ve cinsel yaşamı vardır.
  • Çocuk sahibi ise annelik ve babalık görevlerini seve seve yerine getirir.

Ruh sağlığı yerinde olmayan kişinin ise, günlük yaşamını ve kişiler arası ilişkilerini bozacak nitelikte, sürekli ya da tekrarlayıcı şekilde duygu, düşünce ve davranışlarında tutarsızlıklar, aşırılıklar ve uygunsuzluklar vardır. Bu durumdaki bir kişi psikoterapistine başvurduğunda yalnızca sorunlarını değil, çocukluğunu, korkularını, kaygılarını, geçmişini ve yılların ürünü olan kişiliğinin parçalarını da terapi odasına getirir. Çoğu duygu ve davranışların ne anlama geldiğini herkes bilir ama bunlar herkes tarafından farklı yaşanır. Sorunların çözümü nedenlerinde gizlidir, dolayısıyla sorunların çözümünde herkes için geçerli tek bir yol ya da yaklaşım yoktur. Bu nedenle psikoterapist, kişinin yaşadıklarını tamamen onun bakış açısından anlamaya çalışmalı, sorunu net bir şekilde tanımlamalı ve farkındalık yaratmalıdır.

Psikoterapi için başvuran kişinin zihninde, “Nasıl bir psikoterapist ile karşılaşacağım?, “Beni anlayabilecek mi?”, ” Güven duyabilecek miyim?”, “Ne anlatacağım, nereden ve nasıl başlayacağım?”, “Anlattıklarım gizli kalacak mı?”, “İlk görüşmede sorunların çözümüne geçebilecek miyiz?”, “Devam edip etmemeye nasıl karar vereceğim? “gibi sorular vardır. İlk görüşmenin sonunda psikoterapist ve hasta arasındaki etkileşim bu soruların yanıtını oluşturur.

Psikoterapiste Ne Zaman Başvulur?

Kişi ruhsal sorunlar yaşadığında ve kendini mutlu hissetmediğinde, bu durumdan kendi başına kurtulma çabası da sonuç vermediğinde, o kişi için psikoterapi gerekip gerekmediğinin anlaşılması için kişinin kendine soracağı sorular şunlardır:

  • Kendimi öncekinden mutsuz hissediyor muyum?
  • Bu değişiklik huzurumu bozuyor mu?
  • Bu değişikliğin açıklaması sıkıntıların süresini ve şiddetini açıklamaya yetmiyor mu?
  • Günlük işlerimi yaparken zorlanıyor muyum?
  • Hep kaygılı mıyım ve korkuyor muyum?
  • Bedensel rahatsızlıklarım var mı?
  • Rahat uyuyamıyor muyum?
  • Yetersiz veya fazla mı uyuyorum?
  • Kendimi sıklıkla saldırgan, öfkeli, gergin hissediyor muyum?
  • Çevremdekilere karşı tahammülsüz ya da hoşgörüsüz müyüm?
    İşe gitmek istemiyor muyum?
  • İntihari düşünüyor muyum?
  • Arkadaşlarımla yaptığım konuşmalar artık fayda etmiyor mu?
  • Başkaları da bendeki değişikliğin farkında mı?
  • Bu değişiklikler üç aydan uzun süredir devam ediyor mu?
DEĞERLİ DANIŞANLARIMIZIN DEĞERLİ YORUMLARI

Yaşam yolculuğunuzda
Psikoterapi etkisi

Psikoterapinin yaşamlarımıza etkisini görmek için, burada değerli danışanlarımızın kendi deneyimlerini bağımsız yorumlarla keşfedin!
Yasar Ticaret
Yasar Ticaret
14 Haziran 2023
Tedavi sürecindeki destekleriniz için çok teşekkür ederim. Yıllardır aşamadığım problemleri kısa sürede aşmamda yardımcı oldunuz. Teşekkür ederim.
Tuba Çetin
Tuba Çetin
14 Haziran 2023
Her şey için teşekkürler doktor hanım .Sizin sayenizde kendime olan güvenim ve saygım arttı.İyi ki SİZ♥️
Sdberre
Sdberre
14 Haziran 2023
Gerçekten alanında çok başarılı çok ilgili bir psikiyatrist.🥰
Elif Koç
Elif Koç
14 Haziran 2023
Fatma hocam tatlidili güler yüzü içten ve samimi kişiliği ve engin bilgi ve tücrübesiyle kesinlikle alanında bir numara hiç tereddüt etmeden gözü kapalı gidebilirsiniz
Arif Altınok
Arif Altınok
14 Haziran 2023
Fatma hoca, ilgisi, empati yeteneği ve bilgisiye beni derinlemesine anlayan bir doktordur. Çok kötü zamanlarımda içtenliği ve samimiyetle beni Sabırla dinledi ve her sorunuma güzel çözüm reçeteleri hazırladı. Profesyonelliği gerçekten inanlımaz. Kendisi, insanların hayatlarını değiştirebilen özel bir yeteneğe ve tutkuya sahip, en önemlisi de işine saygısı gerçekten çok yüksek. Her şey için Teşekkür ederim Fatma Hocam.
Şaban Demirel
Şaban Demirel
24 Mayis 2023
Psikoterapi bir sanattır. Fatma Hoca da sanatkâr... Herkes şiir yazabilir, resim yapabilir, heykel yontabilir ama nadir insanda sanat eseri ortaya çıkarabilecek kapasite vardır. Terapi sürecine dair kaygılarınızı bir kenara bırakın, nasihat etmesini beklemeyin, akıl vermesini istemeyin. Sadece ona sanatını icra etme olanağını sunun. Soracağı sorulara en samimi ve gerçekçi cevaplarınızı verin. Fazlasına gerek yok. Süreç kendi kendini ilerletecek, siz de sanat eserine dönüşüyor olmanın heyecanını yaşayacaksınız.
Oğuzhan ÖREL
Oğuzhan ÖREL
27 Ocak 2022
Güleryüzü ile tedavi yöntemleri ile mükemmel bir insan.
ONLİNE VEYA KLİNİK RANDEVU

Randevu Oluşturun

Fatma Coşar - DoktorTakvimi.com

    Zorunlu Alanlar *

    Please prove you are human by selecting the Flag.

    YÖNETİM / ÜYELİKLERFEDERASYON / DERNEK
    jineseks
    IICPI
    cisef
    cised
    psikoder
    ADRESUzm. Dr. Fatma Coşar Kliniği
    Konacık mah. Oğuzhan cd. No 30/A, 48400 Bodrum/Muğla
    İLETİŞİMDE KALINSosyal Medyada Fatma Coşar
    Tüm sosyal platformlarda sizler değerli danışanlarımız için kaliteli içerik üretiyor ve yayınlıyoruz. Bizi Takipte kalın